dissabte, 26 de març del 2011

Dorian, la Guineu Blanca

Those who find ugly meanings in beautiful things are corrupt without being charming. This is a fault.
Those who find beautiful meanings in beautiful things are the cultivated. For these there is a hope.

Oscar Wilde: The picture of Dorian Gray.
Penguin Popular Classics.


Aquell matí el cel era molt blau i feia vent. Van trobar la fotografia de la Guineu Dorian sobre l’arena de la cala, entre les algues. En molt poc temps va córrer el rumor i es va escampar la por. Feia anys que la Guineu blanca Dorian havia fet estralls entre els pollets de la colònia i amb aquella fotografia  arribava una imatge juvenil i saludable de la guineu. Es va decidir un trasllat temporal a l’illot de les meduses, davant la cala.  Petits i grans els pingüins es van capbussar en aquella aigua protectora i van saltar amb agilitat a l’illot pedregós. L’alegria va tornar amb la seva exquisida discreció.
Després d’un temps indefinit, van veure la Guineu Dorian a la cala. Tots els ulls esmolats dels pingüins es van clavar en ella. Estava en un estat deplorable: el pèl brut i caigut, arrossegava una pota del darrere, ensopegava amb els troncs i les roques de la caleta. En un moment va girar el cap i mirava cap a l’illa, però no veia res. Feixugament va girar cua i va tornar per on havia vingut. A l’illot de les meduses va esclatar una cridòria ensordidora.
Ara la fotografia de la Guineu Dorian penja en un escull. És una imatge que dóna més sentit a la bellesa de les fotografies sinceres. En el seu vol sobre l’escuma de les ones, a vegades els pingüins l’esquitxen sense voler.


                                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada